Anielska wyciskarka, czyli dlaczego wyciskarki Angel są lepsze od innych?

Większość wyciskarek dostępnych na rynku posiada jeden wał ślimakowy, który równocześnie miażdży i rozdrabnia surowiec, w wyniku czego produkowany jest sok. W wyciskarkach marki Angel mamy do czynienia z dwoma wałami: pierwszy rozdrabnia surowiec tak, by drugi wał był w stanie skuteczniej wyciskać z pulpy sok.

Wyciskanie ostateczne odbywa się na sicie z bardzo małymi otworami, co gwarantuje filtrowanie skuteczniejsze niż w większości urządzeń tego typu. Najważniejsze zdecydowanie są jednak wały ślimakowe. Wykonane są ze stali, co nie często się zdarza w produktach tej klasy. Każdy z nich ma długość aż 22 centymetrów. Nie ma tutaj żadnych ostrzy, więc nie dochodzi do utleniania się soku owocowego.

Proces wyciskania soku w wyciskarkach Angel odbywa się na trzech opatentowanych etapach. Pierwszy z nich to miażdżenie surowca wykonywane poprzez dwa wspierające się, bliźniacze wały ślimakowe. Praca wałów wywołuje wysokie ciśnienie, które w drugim etapie pracy urządzenia jest odpowiedzialne za aż 80% soku, jaki wydobywany jest z owoców i warzyw. Ostatnia z faz opiera się o wspomniane już sito, które pozwala bardzo skutecznie osuszyć pozostałą pulpę. Niemal całkowicie suchy miąższ trafia do specjalnego zbiornika na odpadki. Wyciskarki Angel pracują na wolnych obrotach, które jednak w porównaniu do innych wyciskarek są dość wysokie. Mowa tutaj o 80 obrotach na minutę, co jest wielkością nie na tyle wysoką, by dochodziło do nagrzania się soku i tym samym jego poważnego zubożenia, ale równocześnie na tyle wysoką, by produkcja soku nie trwała bardzo długo, jak się to zdarza w przypadku niektórych wyciskarek na rynku.

sok z wyciskarki Angel Bardzo ważne w przypadku wyciskarek Angel jest to, że są to wyciskarki uniwersalne. Za ich pomocą można wycisnąć wszystkie twarde warzywa korzeniowe, na przykład buraki. Wyciskanie wszystkich owoców to oczywistość, ale trzeba podkreślić, że wyciskarki Angel radzą sobie także z rzeczami zwykle bardzo kłopotliwymi, takimi jak zioła i warzywa liściaste. Można nawet za ich pomocą wyciskać pokrzywy i trawę pszeniczną. Co bardzo ważne, sok będzie jednolity i nie będzie się rozwarstwiał. Nie bezie na nim też piany. Wyciskarki Angel produkuje firma Angel Co., Ltd. założona w 1981 roku. Oznacza to, że w nasze ręce trafia ponad trzydzieści lat doświadczenia i innowacji w produkowaniu najlepszego soku. Większość elementów wyciskarek Angel jest opatentowana, więc nie znajdziemy ich nigdzie indziej.

O serwisie

Blog założony przez parę dietetyków, pasjonujących się nowinkami technicznymi usprawniającymi prowadzenie zdrowego trybu życia. 

Kontakt

kontakt@mojastrona.pl

Galeria